Recent Videos

The first images of the ocean under Antarctica (VIDEO)
NASA's got all kinds of cred when it comes to space, but the very depths of our own planet's oceans aren't that much different. So who better to take a deep dive and drudge upthe first images of the watery world beneath Antarctica's ancient glaciers? The Micro-Submersible Lake Exploration Device is a small, tubular device about the size of a baseball bat that took the unprecedented trip to the unexplored abyss earlier this month, under the guidance of researcher Alberto Behar from NASA's Jet Propulsion Laboratory. Connected to a "mothership" by nearly a mile of cable, the sub was able to return a few images of the sub-glacial pool.

NASA njihet botërisht, kur bie fjala për hapësirën, por thellësitë e oqeaneve të planetit nuk janë dhe aq ndryshe.Pajisja e Eksplorimit të Liqenit është një aparat i vogël, cilindrik, sa një shkop bejsbolli, që kreu një udhëtim të paprecedent në humnerën e paeksploruar në fillim të këtij muaji, nën udhëheqjen e kërkuesit Alberto Behar të NASA. Pasi ishte lidhur me kabllo me një “anije mëmë” për rreth 1.5 km, nëndetësja mundi të përcillte disa imazhe të pellgut akullnajor.Përveç imazheve, nëndetësja mundi të analizonte ujin poshtë dhe të konfirmonte se ekzistonin gjallesa.Fotot nuk janë shumë të qarta, sepse është errësirë nën sipërfaqe. Megjithatë, mbetet për t’u vlerësuar përpjekja e NASA.Copyright © Latest Videos.

Blog Archive

Powered by Blogger.